Ελληνικό Έλαιο Ροδιού
Ελληνικό Έλαιο Ροδιού
Ελληνικό Έλαιο Ροδιού

Ελληνικό Έλαιο Ροδιού

Τιμή €19.40 Έκπτωση

Αν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε ποσότητες μεγαλύτερου μεγέθους μη διστάσετε να μας στείλετε email στο info@vessel.gr
Ελληνικό Έλαιο Ροδιού - ψυχρής έκθλιψης και μη ραφιναρισμένο!

Ελληνικό Έλαιο Ροδιού

Παρτίδα: PO2021001B

 Λήψη MSDS

    Λήψη TDS

 Λατινική ονομασία: Punica granatum

 

Οικογένεια: Punicaceae

 

Μέθοδος παρασκευής: ψυχρή έκθλιψη, μη ραφιναρισμένη

 

Μέρος του φυτού που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του ελαίου: Σπόροι ροδιού

 

Μέθοδος καλλιέργειας: Βιολογική καλλιέργεια

 

Περιοχή προέλευσης: Πέλλα, Κεντρική Μακεδονία

 

Ιστορικά:

 

Οι ροδιές προέρχονται από μια περιοχή που σήμερα ξεκινάει από το Ιράν έως τη βόρεια Ινδία και έχουν καλλιεργηθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή, τη Νότια Ασία και τη Μεσόγειο για αρκετές χιλιετίες. Τα ρόδια πιστεύεται ότι έχουν εξημερωθεί από την 5η χιλιετία π.Χ., καθώς ήταν ένα από τα πρώτα οπωροφόρα δέντρα που εξημερώθηκαν στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Ιστορικές ανακαλύψεις δείχνουν ότι οι Έλληνες ήταν εξοικειωμένοι με τον καρπό πολύ πριν εισαχθεί στη Ρώμη! Ο καρπός εμφανίζεται σε αμέτρητους μύθους της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας και πιστεύεται ότι προήλθε από το αίμα του Άδωνη.    

 

Ήταν γνωστό ως ο «καρπός των νεκρών», ίσως λόγω του ότι εμφανίζεται τόσο έντονα στον μύθο της Περσεφόνης, της θεάς του κάτω κόσμου. Κάθε χρόνο η Περσεφόνη έπρεπε να περνάει αρκετούς μήνες στον Κάτω Κόσμο. Ο θρύλος λέει ότι καθώς καθόταν εκεί στο θρόνο, δίπλα στον σύζυγό της, τον Άδη, έτρωγε μόνο σπόρους ροδιού.

 

Ακόμα και σήμερα, το ρόδι εξακολουθεί να έχει ισχυρές συμβολικές έννοιες στη χώρα μας. Για παράδειγμα, είναι παραδοσιακό να φέρνουμε ένα ρόδι ως δώρο σε ένα πάρτι για το σπίτι, ως σύμβολο αφθονίας, γονιμότητας και καλής τύχης. Όταν οι Έλληνες τιμούν τους νεκρούς τους, κάνουν τα «κολλύβα» ως προσφορές, που αποτελούνται από βραστό σιτάρι, που αναμιγνύεται με ζάχαρη και διακοσμούνται με σπόρους ροδιού.

 

Βασικά χημικά συστατικά:

 

Μονοεπιουνικό οξύ (έως 75%), παλμιτικό οξύ (2-5%), στεατικό οξύ (1,3-2%), ελαϊκό οξύ (6%), λινελαϊκό οξύ (7%), γαδολεϊκό οξύ (ίχνη)

 

Άλλα συστατικά: γαλλικό οξύ, ελαγικό οξύ, φυτοστερόλες, πολυφαινόλες κ.λπ.

 

Χρώμα: καθαρό, πορτοκαλί

 

Σύσταση: πυκνή, πυκνόρευστη

 


Θεραπευτικές ιδιότητες που σχετίζονται με έλαιο σπόρου ροδιού:

αντιμικροβιακό, αντιφλεγμονώδες, καταπραϋντικό, αντιοξειδωτικό, αντιγηραντικό, αναγεννητικό (ενδείκνυται για ώριμο δέρμα, δέρμα που έχει υποστεί ζημιά από τον ήλιο / καιρό, όπου απαιτείται υποστήριξη της παραγωγής κολλαγόνου και της αναγέννησης των κυττάρων κ.λπ.)

        

πως χρησιμοποιείται:

 

  • Αντιγηραντικές κρέμες και οροί - για να βοηθήσουν στη σύσφιξη και την ενίσχυση της ελαστικότητας και της ανανέωσης του δέρματος
  • Το ρόδι ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος, όπως ξηρό και λιπαρό, επιρρεπές στην ακμή, οπότε προσθέστε το στην καθημερινή φροντίδα δέρματος για να βελτιώσετε την υφή του δέρματος, να απαλύνει τους ερεθισμούς, τις φλεγμονές, συμπεριλαμβανομένων των ηλιακών εγκαυμάτων, των ουλών, της ροδόχρου ακμής, του εκζέματος και της ψωρίασης - δοκιμάστε λίγες σταγόνες απευθείας στο πρόσωπο ή ενσωματωμένες στις λοσιόν και τα φίλτρα σας
  • Προσθέστε στο λάδι για μασάζ κεφαλής
  • Προσθέστε το σε έλαια μασάζ για την επιπλέον φροντίδα του δέρματος
  • Στην παρασκευή καλλυντικών προσθέστε το σε αντιγηραντικές φόρμουλες στην ψυχρή του φάση

Οδηγίες ασφαλείας: Καμία