Ποια είναι η Margaret Karlinski;

Margaret Pawlaczyk-Karlinski MSc. (Hons.), Cert. Ed., M.I.F.A., NHS reg.

Η Margaret εργάζεται στον τομέα της εκπαίδευσης από το 1990. Πρώτα ως καθηγήτρια γυμνασίου και στη συνέχεια ως καθηγήτρια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με ειδίκευση στην επιστήμη της αρωματοθεραπείας και άλλων συμπληρωματικών θεραπειών, καθώς και την ανάπτυξη της βιολογικής φροντίδας του δέρματος. Είναι πιστοποιημένη καθηγήτρια και εξεταστής της IFA.

Με μεταπτυχιακό τίτλο της επιστήμης και εκπαίδευσης από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας, η Margaret είχε το προνόμιο να της προσφερθεί θέση διδασκαλίας σε ένα από τα πρώτα ιδιωτικά γυμνάσια της Βαρσοβίας. Εκεί είχε αναλάβει την προετοιμασία των σπουδαστών της για τις εξετάσεις εγγραφής και τις εξετάσεις εισόδου στο πανεπιστήμιο. Πάντα παθιασμένη με την εκπαίδευση, η Μαργαρίτα πρότεινε και πραγματοποίησε πλήρη αναδιοργάνωση του διδακτικού προγράμματος διάρκειας τεσσάρων ετών στο σχολείο. Έγραψε το δικό της πρόγραμμα, επιτρέποντας μια λογική συσχέτιση των προγραμμάτων Χημείας και Βιολογίας και το έργο αυτό εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας της Πολωνίας.

Τα χρόνια σπουδών και διδασκαλίας κατέστησαν τη Margaret ενήμερη τόσο για την ευκολία όσο και για την συχνά πιο σκοτεινή πλευρά των χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται συνήθως στα καλλυντικά καθώς και στα τρόφιμα. Σύντομα μετά την εγκατάστασή της στο Λονδίνο, η Margaret έστρεψε την προσοχή της στο πάθος της για τα φυτά και «όλα τα φυσικά προϊόντα». Το 1999 πήρε την ειδίκευση του αρωματοθεραπευτή και ίδρυσε τη δική της πρακτική. Αφιερωμένη στη διά βίου μάθηση, η Margaret πρόσθεσε και άλλες εξειδικεύσεις όπως Naturopathy, Diet and Nutrition, Natural Face Lift και άλλα.

Η διδασκαλία ήταν πάντα ένα σημαντικό και ευχάριστο κομμάτι της ζωής της Margaret και αγαπά τον προγραμματισμό και την παράδοση μιας μεγάλης ποικιλίας μαθημάτων και εργαστηρίων. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας έχει αναπτύξει και διδάσκει με επιτυχία σχεδόν εκατό προγράμματα, συμπεριλαμβανομένης της Χημείας των Αιθερίων Ελαίων, της Επιστήμης των Φυτικών Ελαίων, της Αρωματοθεραπείας του Νου, μαθήματα για την απόκτηση Διπλώματος στην Ανάπτυξη Οργανικών Καλλυντικών, της Βοτανικής Αρωματοποιίας, της Μελέτης του δέρματος, έχει συμβάλει στην Έρευνα της Αρωματοθεραπείας, γνωρίζει για τα Αιθέρια Έλαια Ιαπωνίας και πολλά άλλα.

Ως αφοσιωμένη εκπαιδευτικός, πιστεύει ακράδαντα στη διά βίου μάθηση και ακολουθεί πιστά τις τελευταίες εξελίξεις και νέες επιστημονικές ανακαλύψεις που αφορούν όλες τις πτυχές της αρωματοθεραπείας (ειδικότερα τη χημεία και τις θεραπευτικές ιδιότητες των Βασικών και Φυτικών Ελαίων), καθώς και την επιστήμη περιποίησης, του δέρματος, της φροντίδας κατά του καρκίνου μέσω διατροφής κ.α.. Τα εργαστήρια και τα μαθήματά της ενημερώνονται και ανανεώνονται πριν από κάθε μάθημα που τρέχει.

Ως μέλος του Council of the International Federation of Aromatherapists, η Margaret βοήθησε στην ανάπτυξη του σύγχρονου διπλώματος αρωματοθεραπείας της IFA Aromatherapy Diploma και δούλεψε για την ανάπτυξη του επαγγελματικού προγράμματος, Professional Essential Oils Therapy Diploma.

Η Margaret είναι ιδρυτής της Aroma Essence Education and Consultancy και συνδιοργανωτής των εκπαιδευτικών σεμιναρίων Green Events and Retreats (The Green Skin Event, The Green Women’s Apothecary, etc.). Εργάζεται επίσης με πολλές Σχολές Συμπληρωματικής Ιατρικής (Complementary Medicine Schools). Το 2009 έγινε μέλος της ομάδας του Middlesex School of Complementary Medicine (MSCM).

Τα τελευταία χρόνια έχει καθοδηγήσει πολλούς Αρωματοθεραπευτές - νέους και νέες που έχουν πιστοποιηθεί πριν από πολλά χρόνια, πολλοί από τους οποίους σήμερα αντιλαμβάνονται τη σημασία της ενημέρωσης των γνώσεών τους./span>

Συμβουλεύει επίσης εταιρίες παραγωγής αιθερίων ελαίων και καλλυντικών (συμπεριλαμβανομένων των Vedani Botanicals ™, Bikeface® κ.λπ.), βοηθώντας τους στην ανάπτυξη προϊόντων, στην επιλογή κατάλληλων συστατικών ή στην παροχή υπηρεσιών και πληροφοριών.

Με τα χρόνια η Margaret συνέβαλε σε πολλές επαγγελματικές εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων βιβλίων - τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στο εξωτερικό. Έχει γράψει και δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα σχετικά με τη Χημεία και διάφορα άλλα θέματα (συμπεριλαμβανομένων των SPC, Healthy, Aromatherapy Times, κλπ.). Η Margaret ήταν επίσης βασικός ομιλητής σε συνέδρια αρωματοθεραπείας και διδάσκει σε σχολές συμπληρωματικής ιατρικής και κολέγια στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό (συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημίου του Bedfordshire και του Πανεπιστημίου της Κορνουάλης).

Το πάθος για ταξίδια πηγαίνει τη Margaret σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου όπου διερευνά διάφορες πτυχές της Αρωματοθεραπείας και της Συμπληρωματικής Ιατρικής (η ποιότητα του σανδαλόξυλου στην Ινδία, η παραγωγή αιθέριου ελαίου Πατσουλί στην Java ως παραδείγματα). Έχει συμβάλει στην ανάπτυξη των MSCM Educational Tours και έχει οργανώσει ταξίδια που προσφέρουν στους θεραπευτές την ευκαιρία να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Αυτές περιλαμβάνουν Aromatherapy Study Tours in Kerala; Tamil Nadu (Ινδία), όπου επισκέπτονται φυτείες μπαχαρικών και παραγωγούς αιθέριων ελαίων.

Η Margaret είναι γνωστή για το πάθος, τον ενθουσιασμό της, την ακλόνητη επαγγελματική ακεραιότητα και τη δέσμευσή της να βοηθήσει τους θεραπευτές και άλλους επαγγελματίες στον τομέα να γίνουν οι καλύτεροι που μπορούν να είναι.