Βιολογικό Αιθέριο Έλαιο Ελληνικού Τριαντάφυλλου
Βιολογικό Αιθέριο Έλαιο Ελληνικού Τριαντάφυλλου
Βιολογικό Αιθέριο Έλαιο Ελληνικού Τριαντάφυλλου
Βιολογικό Αιθέριο Έλαιο Ελληνικού Τριαντάφυλλου
Βιολογικό Αιθέριο Έλαιο Ελληνικού Τριαντάφυλλου
Βιολογικό Αιθέριο Έλαιο Ελληνικού Τριαντάφυλλου
Βιολογικό Αιθέριο Έλαιο Ελληνικού Τριαντάφυλλου
Βιολογικό Αιθέριο Έλαιο Ελληνικού Τριαντάφυλλου
Βιολογικό Αιθέριο Έλαιο Ελληνικού Τριαντάφυλλου
Βιολογικό Αιθέριο Έλαιο Ελληνικού Τριαντάφυλλου
Βιολογικό Αιθέριο Έλαιο Ελληνικού Τριαντάφυλλου
Βιολογικό Αιθέριο Έλαιο Ελληνικού Τριαντάφυλλου

Βιολογικό Αιθέριο Έλαιο Ελληνικού Τριαντάφυλλου

Τιμή €39.00 Έκπτωση

Αν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε ποσότητες μεγαλύτερου μεγέθους μη διστάσετε να μας στείλετε email στο info@vessel.gr

Βιολογικό Αιθέριο Έλαιο Ελληνικού Τριαντάφυλλου

Παρτίδα: R2022001B

  Λήψη GCMS 

 Λήψη MSDS

    Λήψη TDS 

 

                               


Κοινή ονομασία: ρόδο της Δαμασκού

Επιστημονική ονομασία:Rosa damascena

Οικογένεια: Ροδοειδή

Μέθοδος παρασκευής: Ατμοαπόσταξη

Μέρος του φυτού που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του αιθερίου ελαίου: ροδοπέταλα

Μέθοδος καλλιέργειας: Βιολογική καλλιέργεια

Περιοχή προέλευσης: Κοζάνη, Ελλάδα

Ιστορικά:

Θεωρείται ότι η Rosa damascena έφτασε στην Ελλάδα από την Περσία. Αυτό αντικατοπτρίζεται από την ετυμολογία της λέξης «τριαντάφυλλο». Θεωρείται ότι το όνομα του λουλουδιού προέρχεται από την παλαιά αγγλική 'rōse' από τη λατινική 'rosa', η οποία με τη σειρά της προέρχεται από το ελληνικό «rhodon» που σημαίνει «κόκκινο», το οποίο δανείστηκε από την περσική λέξη - wurdi.

Τόσο η ελληνική όσο και η ρωμαϊκή μυθολογία είναι γεμάτες ιστορίες με τριαντάφυλλα. Φαίνεται ότι όλα ξεκίνησαν από ένα «άψυχο σώμα» μιας νύμφης που βρέθηκε από τον Χλώριο (θεό των λουλουδιών και της άνοιξης), που με λίγη βοήθεια από τον Ζέφυρο (τον θεό του δυτικού ανέμου), τον Απόλλωνα, την Αφροδίτη και το Διόνυσο μεταμόρφωσαν τη νεκρή νύμφη σε λουλούδι. Όταν οι τρεις Χάριτες έδωσαν στο άνθος τα δώρα της γοητείας, της χαράς και της λαμπρότητας, η Αφροδίτη ονόμασε το λουλούδι Ρόδον και το αφιέρωσε στον γιο της, Έρωτα, τον θεό της αγάπης.

Αναμφίβολα, τα τριαντάφυλλα ήταν γνωστά στους Έλληνες σχεδόν πριν από τρεις χιλιάδες χρόνια!Ο θρυλικός ποιητής Όμηρος (που γεννήθηκε ~ 800 π.Χ.) έγραψε στη διάσημη «Ιλιάδα» ότι το σώμα του Έκτορα (Τρωικός πρίγκιπας και ο μεγαλύτερος μαχητής της Τροίας) στολίστηκε με τριαντάφυλλα πριν από την ταφή του.

Η παραγωγή του ροδέλαιου εισήχθη στη Βουλγαρία και την Τουρκική Αυτοκρατορία τον 15ο αιώνα.

Βιοχημική ομάδα: Μονοτερπενόλες

Βασικά χημικά συστατικά: κιτρονελλόλη, γερανιόλη, επταδεκένιο, νερόλη, άλλα

Χρώμα: διαυγές

Σύσταση: λεπτόρευστη

Ένταση αρώματος: μεσαία

Νότα αρώματος: υψηλή έως μεσαία

Άρωμα: Ελαφρύ, φρέσκο ​​και χαρακτηριστικό του τριαντάφυλλου

Παραδοσιακές χρήσεις αρωματοθεραπείας:

  • Παραδοσιακά στην αρωματοθεραπεία το τριαντάφυλλο σχετίζεται με τις ακόλουθες θεραπευτικές ιδιότητες: αναλγητικές, αντιϊκές, αγχολυτικές, αφροδισιακές, στυπτικές, βακτηριοκτόνες, αιμοστατικές, ηπατικές, καθαρτικές, καταπραϋντικές

  • Οι ειδικευμένοι αρωματοθεραπευτές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τριαντάφυλλο για κοινές παθήσεις όπως:
  • δερματικές παθήσεις: φλεγμονές, ερυθρότητα, σπασμένα τριχοειδή αγγεία, κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος, ιδιαίτερα ξηρά, ευαίσθητα και ώριμα
  • καταστάσεις που σχετίζονται με νευρικότητα ένταση και άγχος : αϋπνία, κατάθλιψη, άγχος, ταχυπαλμίες
  • αναπαραγωγικά θέματα στις γυναίκες: ανωμαλίες της εμμήνου ρύσεως και κράμπες
  • άλλα
  • Πως χρησιμοποιείται:
  • Εισπνοή/Εξάτμιση:

- Όλοι γνωρίζουμε ότι το τριαντάφυλλο είναι ένα πολύτιμο αιθέριο έλαιο, αλλά μερικές φορές αξίζουμε πιο προσεγμένη θεραπεία, ειδικά όταν τα επίπεδα στρες είναι υψηλά! Απολαύστε αυτό το υπέροχο τριαντάφυλλο που συνδυάζεται ιδανικά με λεβάντα , μανταρίνι ή γλυκό πορτοκάλι . Δύο, τρεις σταγόνες θα είναι αρκετές για ένα δωμάτιο μεσαίου μεγέθους. Πειραματιστείτε για να βρείτε το τέλειο μίγμα!

-Εξατμιστείτε στην κρεβατοκάμαρά σας για να καταπολεμήσετε την αϋπνία και το άγχος.

  • Δερματικές εφαρμογές:

-Για μια καταπραϋντική κρέμα προσώπου και για όλες τις επιδερμίδες - προσθέστε μαζί με το αιθέριο έλαιο του μπλε χαμομηλιού, του ελίχρυσου ή ή της λεβάντας σε μια άοσμη κρέμα προσώπου.

- Για ώριμο ή και ξηρό τύπου δέρματος - προσθέστε μαζί με τα αιθέρια έλαια λεβάντας και λιβανιού σε κάποια άοσμη κρέμα προσώπου.-Για τα συμπτώματα που σχετίζονται με το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο ή την εμμηνόπαυση -συνδυάστε το με το αιθέριο έλαιο της λεβάντας και αραιώστε σε ένα φυτικό λάδι. Απλώστε τους καρπούς σας, πίσω από τα αυτιά ή τους κροτάφους σας. Ένα παρόμοιο μείγμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για ένα μασάζ σώματος.

Επίσης, επισκεφθείτε τη σελίδα μας Πως να χρησιμοποιείτε τα Αιθέρια Έλαια με ασφάλεια για περισσότερες πληροφορίες.


Οδηγίες ασφαλείας:
Οι Tisserand και Young δεν αναφέρουν ειδικές αντενδείξεις, αλλά επειδή το απεσταγμένο έλαιο ενδέχεται να περιέχει μεθυλεργενόλη, η χρήση του στα καλλυντικά είναι περιορισμένη (μέγιστη δερματική χρήση: 0,006%, IFRA 0,01%). Οι Tisserand και Young προτείνουν ένα μέγιστο επίπεδο δερματικής χρήσης 0,6% με βάση την περιεκτικότητα του ελαίου σε μεθυλευγενόλη 3,3%. Μπορείτε να ελέγξετε την περιεκτικότητα του ροδελαίου μας σε μεθυλευγενόλη ανατρέχοντας στην ανάλυση GCMS. Η ανάγνωση του πλήρους προφίλ του Tisserand και του Young συνιστάται [Robert Tisserand and Rodney Young, 'Essential Oil Safety' (Second Edition. United Kingdom: Churchill Livingstone Elsevier, 2014), 404.]

Επίσης, επισκεφθείτε τη σελίδα μας Πως να χρησιμοποιείτε τα Αιθέρια Έλαια με ασφάλεια για περισσότερες πληροφορίες.

Επιστημονικές έρευνες:

  • Effect of "rose essential oil" inhalation on stress-induced skin-barrier disruption in rats and humans.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22167272

  • Effect of Rosa damascene aromatherapy on sleep quality in cardiac patients: A randomized controlled trial

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1744388114000371

  • The Effect of Topical Rosa damascena (Rose) Oil on Pregnancy-Related Low Back Pain: A Randomized Controlled Clinical Trial.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27335145

Margaret Pawlaczyk-Karlinski MSc. (Hons.), Cert. Ed., M.I.F.A., NHS reg.

Customer Reviews

Based on 7 reviews Write a review