Δωρεάν μεταφορικά για διεθνείς παραγγελίες άνω των 100€!!!

Εκχύλισμα Καλέντουλας
Εκχύλισμα Καλέντουλας
Εκχύλισμα Καλέντουλας

Εκχύλισμα Καλέντουλας

Τιμή €7.20 Έκπτωση

Αν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε ποσότητες μεγαλύτερου μεγέθους μη διστάσετε να μας στείλετε email στο info@vessel.gr

Εκχύλισμα Καλέντουλας

Batch: M-CA2021001B

Εκχύλισμα Καλέντουλας από Καλέντουλα και Παρθένο Ελαιόλαδο. Οι πρώτες ύλες είναι βιολογικής καλλιέργειας και Ελληνικής προέλευσης.

 Λήψη CoA

  Λήψη MSDS

    Λήψη TDS 

 


 

Λατινική Ονομασία:Calendula officinalis, Olea europea

 

Μέρος του φυτού που χρησιμοποιείται στην εκχύλιση:φρέσκα λουλούδια καλέντουλας

 

Μέσο εκχύλισης:Παρθένο ελαιόλαδο βιολογικής προέλευσης

 

Περιοχή προέλευσης: Τα φυτά της καλέντουλας προέρχονται από τις καλλιέργειές μας στη Χαλκιδική. Το ελαιόλαδο παράγεται επίσης στη Χαλκιδική, στη Βόρεια Ελλάδα!

 

Ιστορικά:

 

Η Καλέντουλα θεωρείται ότι προέρχεται από τη νότια Ευρώπη, αλλά η μακρά ιστορία της καλλιέργειάς της καθιστά δύσκολο τον καθορισμό της ακριβούς περιοχής προέλευσης. Είναι ένα φυτό ευρέως γνωστό στη βόρεια της Ευρώπης και σε άλλες θερμές και εύκρατες περιοχές του κόσμου.

 

Τα άνθη καλέντουλας χρησιμοποιήθηκαν στους πολιτισμούς της αρχαίας Ελλάδας, της Ρώμης, της Μέσης Ανατολής και της Ινδίας, ως φαρμακευτικό βότανο, βαφή για υφάσματα και σε καλλυντικά προϊόντα.

 

Χημικά συστατικά:

 

Ελαιόλαδο: ελαϊκό οξύ, παλμιτικό οξύ, λινελαϊκό οξύ, στεατικό οξύ, άλφα-λινολενικό οξύ, μυριστικό οξύ, αραχιδικό οξύ, παλμιτολεϊκό οξύ, δέλτα-τοκοφερόλη (φυσική βιταμίνη E) , Βιταμίνα Α, Βιταμίνη Κ, β-καροτένιο, χλωροφύλλη, πολυφαινόλες, ελαιοκανθάλη, σκουαλένιο

 

Η καλέντουλα περιέχει υψηλά επίπεδα καροτίνης.

 

Χρώμα: σκούρο κίτρινο

 

Άρωμα: γήινο, φυτικό, φρέσκο ​​και χαρακτηριστικό

 

Σύσταση: όπως του ελαιόλαδου

 

Θεραπευτικές ιδιότητες που σχετίζονται με το εκχύλισμα της καλέντουλας (σε ελαιόλαδο): αντιφλεγμονώδες, θρεπτικό, αποφρακτικό και προστατευτικό, ενισχύει την απαλότητα στο δέρμα

 

Πως χρησιμοποιείται:

 

  • Τα εκυλίσματα καλέντουλας χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για δευτερεύοντα δερματικά προβλήματα για την επούλωση τραυμάτων, φλεγμονών, π.χ. έκζεμα, κιρσούς, γρατζουνιές, εξάνθημα πάνας, σπασμένα χέρια / πόδια, ψωρίαση κ.λπ.
  • Η καλέντουλα που έχει υποστεί εκχύλιση στο ελαιόλαδο ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος, σε ιδιαίτερα ξηρό, συμπεριλαμβανομένου του ευαίσθητου δέρματος, αλλά θα πρέπει να αραιώνεται με ελαφρύτερα, πιο στυπτικά έλαια για εφαρμογή σε λιπαρό δέρμα. Είναι επίσης κατάλληλο για παιδικά προϊόντα
  • Εφαρμόστε το στο κεφάλι για τοπικό μασάζγια ξηρά δέρματα με πιτυρίδα
  • Προσθέστε σε λάδια για μασάζγια επιπλέον θρέψη του δέρματος, χρησιμοποιείται επίσης παραδοσιακά για την καταπολέμηση του προεμμηνοροϊκού συνδρόμου, διευκολύνοντας τον πόνο της εμμήνου ρύσεως. Καθώς η καλέντουλα έχει εμποτιστεί με ελαιόλαδο, μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη για ρευματικούς πόνους και κακή κυκλοφορία του αίματος, μυϊκούς πόνους, και σπασμένα νύχια

Οδηγίες ασφαλείας:

 

Καμία