Βιολογικό Αιθέριο Έλαιο Βετίβερ από την Αϊτή
Βιολογικό Αιθέριο Έλαιο Βετίβερ από την Αϊτή
Βιολογικό Αιθέριο Έλαιο Βετίβερ από την Αϊτή
Βιολογικό Αιθέριο Έλαιο Βετίβερ από την Αϊτή

Βιολογικό Αιθέριο Έλαιο Βετίβερ από την Αϊτή

Τιμή €10.20 Έκπτωση

Αν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε ποσότητες μεγαλύτερου μεγέθους μη διστάσετε να μας στείλετε email στο info@vessel.gr

Βιολογικό Αιθέριο Έλαιο Βετίβερ από την Αϊτή

Παρτίδα: V2022001B

   Λήψη GCMS

 Λήψη MSDS

    Λήψη TDS


 

                                   

 

 

VETIVER

Κοινή ονομασία:Βετίβερ

Άλλες ονομασίες: Το αιθέριο έλαιο Βετίβερ παράγεται στη Ρεουνιόν της Γαλλίας (και πλέον και στη Μαδαγασκάρη) γνωστό με την ονομασία Vetiver Bourbon.

Στην Ινδία το αιθέριο έλαιο Βετίβερ που παράγεται από το άγριο φυτό είναι γνωστό ως ‘khus’, ενώ η ονομασία ‘vetiver’ χρησιμοποιείται για το αιθέριο έλαιο που παράγεται από την καλλιέργεια του φυτού. Στη βόρεια Ινδία, οι ρίζες του άγριου Βετίβερ αποστάζονται συνήθως σε παραδοσιακούς χάλκινους άμβυκες, μια διεργασία που χαρίζει στο αιθέριο έλαιο ένα χαρακτηριστικό μπλε χρώμα, ενώ μεγάλη διαφορά παρατηρείται και στο άρωμα του αιθερίου ελαίου!

Λατινική ονομασία: Vetiveris zizanioides,syn. Andropogon zizanioides, syn. Chrisopogon zizanioides, syn. Andropogon muricatus, syn. Phalaris zizanioides

Οικογένεια: Ποώδη (Αγρωστίδες)

Μέθοδος παραγωγής: Ατμοαπόσταξη

Μέρος του φυτού που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του ελαίου:καθαρές, στεγνές και κομμένες ρίζες, τις οποίες μουλιάζουν σε νερό λίγο πριν την απόσταξη

Μέθοδος καλλιέργειας: βιολογική καλλιέργεια

Περιοχή προέλευσης: Αϊτή

Ιστορικά:  Το Βετίβερ είναι εγγενές (ενδημικό) στις τροπικές περιοχές της Ινδίας, αλλά σήμερα καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο. Πριν από τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, η Java ήταν ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αιθέριου ελαίου. Με τις ρίζες να αυξάνονται σε βάθος 3-4 μέτρα το χρόνο, το βετίβερ είναι πολύ χρήσιμο στην πρόληψη της διάβρωσης του εδάφους, ειδικά όταν καλλιεργείται σε πλαγιές, στις περιοχές που πλήττονται από μουσώνες και έντονες βροχοπτώσεις. Στην Κεράλα και στη Σρι Λάνκα, μπορεί κανείς να δει μεγάλες σειρές από χορτάρι βετίβερ στην άκρη των φυτειών τσαγιού, όπου προστατεύει επιτυχώς τους θάμνους τσαγιού, καθώς το βετίβερ επιβραδύνει τη ροή του νερού και αυξάνει την ποσότητα που απορροφάται από το έδαφος (διήθηση).Τα νεαρά φύλλα βετίβερ χρησιμοποιούνται ως ζωοτροφές, ενώ Το γρασίδι βετίβερ έχει παρατηρηθεί ότι προστατεύει από ορισμένα έντομα τα φυτά που καλλιεργούνται κοντά σε αυτό.

Οι ρίζες του βετίβερ χρησιμοποιήθηκαν παραδοσιακά για τη μείωση του πολλαπλασιασμού των βακτηρίων σε κανάτες και βάζα νερού, μέθοδος που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται στην ινδική κομητεία για να «διατηρείται το νερό φρέσκο». Οι ρίζες χρησιμοποιούνται επίσης για την ύφανση των περσίδων που κρέμονται για να σκιάζουν τα δωμάτια και τις βεράντες. Το νερό ψεκάζεται σε αυτά και καθώς εξατμίζεται δροσίζει και αναζωογονεί την περιοχή, γεμίζοντας ταυτόχρονα με ένα υπέροχο, χαλαρωτικό άρωμα βετίβερ. Στην Ινδονησία, οι ρίζες του βετίβερ χρησιμοποιούνται ευρέως στην παραγωγή αρωματικών χαλιών και χρησιμοποιούνται πλέον συχνά στις σύγχρονες τέχνες και χειροτεχνίες, π.χ. σε καλύμματα μαξιλαριών και χαλιών. Στις Φιλιππίνες και την Ινδία, οι ρίζες είναι υφασμένες για να κάνουν αρωματικούς ανεμιστήρες.

Το αιθέριο έλαιο του βετίβερ είναι γνωστό ως το «έλαιο της ηρεμίας» - η φράση προέρχεται προφανώς από τη Σρι Λάνκα.

Το όνομα προέρχεται από το «vetiver», μια λέξη Ταμίλ που σημαίνει «ρίζα που έχει σκαφτεί». Το όνομα του είδους - «zizanioides» - που σημαίνει «δίπλα στην όχθη του ποταμού», δόθηκε από τον Linnaeus το 1771.

Βιοχημική ομάδα: Σεσκιαλκόολες / Σεσκιτερπενόλες

Βασικά χημικά συστατικάKhusiomol, vetiselinenol (isonootkatol), cyclocopacamphan-12-ol, alpha-cadinol, alpha-vetivone (isonootkatone), beta-vetivenene, beta-eudesmol, beta-vetivone, etc.

Χρώμα: σκούρο καφέ

Σύσταση: παχύρευστη

Ένταση αρώματος: έντονο

Νότα αρώματος: βασική

Άρωμα: πλούσιο, με υπόνοια καπνού, γήινο, ξυλώδες, γλυκό, βαθύ, ζεστό, εξωτικό

Παραδοσιακές Χρήσεις Αρωματοθεραπείας:

Παραδοσιακά, στην αρωματοθεραπεία, το βετίβερ σχετίζεται με τις ακόλουθες θεραπευτικές ιδιότητες: αντιβακτηριακό, αντισπασμωδικό, αντιφλεγμονώδες, αντιμικροβιακό, αντισηπτικό, αντισπασμωδικό, αγχολυτικό, διεγερτικό του κυκλοφορικού, αποσμητικό, ηρεμιστικό, διεγερτικό του συμπαθητικού νευρικού συστήματος, τονωτικό

Οι εξειδικευμένοι αρωματοθεραπευτές μπορούν να χρησιμοποιούν το αιθέριο έλαιο του βετίβερ για κοινές παθήσεις όπως:

  • Μυοσκελετικά προβλήματα, αρθριτικούς, ρευματικούς και γενικά μυοσκελετικούς πόνους.
  • νευροενδοκρινικά και συναισθηματικά ζητήματα όπως κόπωση, αδυναμία, νευρασθένεια, προβλήματα που σχετίζονται με χρόνιο στρες, άγχος, αϋπνία, κατάθλιψη, σωματική / ψυχική / συναισθηματική εξάντληση, κούραση. Το βετίβερ θεωρείται ηρεμιστικό, γειωμένο αλλά αναζωογονητικό
  • προβλήματα του αναπαραγωγικού συστήματος , ορμονικά θέματα (οιστρογόνα και προγεστερόνη), εμμηνόπαυση, PMS
  • φροντίδα του δέρματος εφαρμογές για υποβοήθηση του εξασθενημένου, χαλαρού, κουρασμένου δέρματος (ή οποιουδήποτε συνδετικού ιστού) και για την πρόληψη και / ή ελαχιστοποίηση των ραγάδων
  • άλλα

Πως χρησιμοποιείται:

Εισπνοή / εξάτμιση:

- Εξατμίστε μερικές σταγόνες ή χρησιμοποιήστε σε μια συσκευή εισπνοής αρώματος για προβλήματα άγχους και στρες όπως: άγχος, νευρική ένταση, προβλήματα που σχετίζονται με το άγχος.Δοκιμάστε να το αναμείξετε με λεβάντα, γεράνι ή περγαμόντο.

- Η εξάτμιση μερικών σταγόνων βετίβερ μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προσωρινή ανακούφιση της νευρασθένειας. Δοκιμάστε το σε συνδυασμό με μια σταγόνα λεμόνι, γεράνι, φασκόμηλο ή δεντρολίβανο.

- Εξατμίστε μερικές σταγόνες ή χρησιμοποιήστε μια συσκευή εισπνοής αρώματος για ζητήματα όπως το PMS ή η εμμηνόπαυση . Δοκιμάστε με φασκόμηλο, γεράνι, λεβάντα.

Εφαρμογές στο δέρμα:

- Για ανακούφιση του αρθριτικού / ρευματικού πόνου - αναμίξτε με δεντρολίβανο, λεβαντίνη ή μπλε χαμομήλι

- Για PMS - δοκιμάστε με γεράνι, φασκόμηλο ή λεβάντα.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε επίσης στη σελίδα Πώς να Χρησιμοποιήσετε τα Αιθέρια Έλαια με ασφάλεια

Οδηγίες Ασφαλείας:

Οι Tisserand και Young δεν αναφέρουν αντενδείξεις κατά τη χρήση του αιθερίου ελαίου βετίβερ. Ωστόσο, ενημερώνουν ότι μπορεί να περιέχει ισοευγενόλη, η οποία σύμφωνα με τις συστάσεις του IFRA έχει μέγιστο επίπεδο δερματικής χρήσης (Βετίβερ Ιάβας, Κινέζικα, Βραζιλίας και Μεξικού) 1,5%.

Σας συνιστούμε να διαβάσετε το πλήρες προφίλ των Tisserand και Young. [Robert Tisserand and Rodney Young, 'Essential Oil Safety' (Second Edition. United Kingdom: Churchill Livingstone Elsevier, 2014), 325-328.]

  Επίσης ανατρέξτε στη σελίδα μας Πώς να Χρησιμοποιήσετε τα Αιθέρια Έλαια με ασφάλεια για περισσότερες πληροφορίες

Επιστημονικές Έρευνες:

  • Modification of sleep-waking and electroencephalogram induced by vetiver essential oil inhalation.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4805151/

  • Vetiver Essential Oil in Cosmetics: What Is New?

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5590077/

Customer Reviews

Based on 1 review Write a review