Δωρεάν μεταφορικά για διεθνείς παραγγελίες άνω των 100€!!!

Βιολογικό Αιθέριο Έλαιο Ελληνικού Άγριου Καρότου
Βιολογικό Αιθέριο Έλαιο Ελληνικού Άγριου Καρότου
Βιολογικό Αιθέριο Έλαιο Ελληνικού Άγριου Καρότου
Βιολογικό Αιθέριο Έλαιο Ελληνικού Άγριου Καρότου
Βιολογικό Αιθέριο Έλαιο Ελληνικού Άγριου Καρότου

Βιολογικό Αιθέριο Έλαιο Ελληνικού Άγριου Καρότου

Τιμή €21.00 Έκπτωση

 

Κοινή Ονομασία: Άγριο Καρότο

 

Λατινική Ονομασία: Daucus carota subsp. sativus

 

Οικογένεια: Σελινοειδή

 

Μέθοδος παραγωγής:  Ατμοαπόσταξη

 

Μέρος του φυτού που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του αιθερίου ελαίου: αποξηραμένοι σπόροι

 

Μέθοδος καλλιέργειας: άγρια

 

Περιοχή προέλευσης φυτού: Κεντρική Μακεδονία, Ελλάδα

 

Ιστορικά: Η λέξη «καρότο» καταγράφηκε για πρώτη φορά στα αγγλικά γύρω στο 1530, η οποία προήλθε από τη λατινική λέξη «carōta», από τα ελληνικά «καρώτον» ή «karōton».

Το άγριο καρότο ήταν γνωστό στους Ευρωπαίους από τους προϊστορικούς χρόνους. Πιστεύεται ότι το καρότο ήρθε στην Ευρώπη από το Αφγανιστάν και την Περσία. Ο Έλληνας φιλόσοφος, Θεόφραστος (περ. 371 - περίπου 287 π.Χ.) αναφέρει τα καρότα στην «Ιστορία των Φυτών» και το ίδιο κάνει και ο φίλος και ο Φαινίας, συνάδελφός του από την Περιπατητική Σχολή. Τα ήμερα καρότα, που καλλιεργούνται πλέον στον κήπο από το Μεσαίωνα, προέρχονται από τον άγριο πρόγονό τους. Ωστόσο, το άγριο καρότο εξακολουθεί να μεγαλώνει στην ελληνική ύπαιθρο.

 

Βιοχημική ομάδα: σεσκιτερπενόλες

 

Βασικά χημικά συστατικά: καροτόλη, α-πινένιο, σαβινένιο, dauca-4,8-diene, geranyl acetate

 

Χρώμα: υποκίτρινο

 

Σύσταση: λεπτόρευστη

 

Ένταση αρώματος: ισχυρή

 

Νότα αρώματος:  μεσαία

 

Άρωμα: ποώδες, με ήπιους γήινους τόνους

Παραδοσιακές Χρήσεις Αρωματοθεραπείας:

        

  • Παραδοσιακά στην αρωματοθεραπείας το έλαιο σπόρου καρότου σχετίζεται με τις ακόλουθες θεραπευτικές ιδιότητες: αντιβακτηριακό, αντιφλεγμονώδες, αντιμυκητιασικό, καρμινωτικό, κυτταροφυλακτικό, διουρητικό, εμμηναγωγό, ηπατικό, διεγερτικό

Οι εξειδικευμένοι αρωματοθεραπευτές μπορούν να χρησιμοποιούν αιθέριο έλαιο του καρότου για κοινές παθήσεις όπως::

  • δερματικές παθήσεις: έκζεμα, ψωρίαση, δερματίτιδα, δερματικοί ερεθισμοί, εξανθήματα, παραμορφωμένη γήρανση του δέρματος, ρυτίδες, αλλά και για θαμπό κουρασμένο δέρμα
  • Ενίσχυση του ήπατος – μετά την οξεία φάση της ηπατίτιδας ή ασθενειών της χολής
  • others
  • Πως χρησιμοποιείται:
  • Στο δέρμα:

 -Για μια καταπραϋντική κρέμα προσώπου - προσθέστε μαζί με τα αιθέρια έλαια Ελίχρυσου και Λεβάντας σε μια αρωματική κρέμα προσώπου και δοκιμάστε την πρώτα τοπικά σε μια μικρή περιοχή

- Για ψωρίαση και έκζεμα - δοκιμάστε να αναμίξετε με τα αιθέρια έλαια: Μπλε χαμομήλι, Ελίχρυσος και Λεβάντα

-Για μια θρεπτική κρέμα νύχτας - δοκιμάστε να προσθέσετε το άγριο καρότο σε συνδυασμό με το αιθέριο έλαιο κρίταμου ( Criste Marine ), καθώς και το αιθέριο έλαιο της λεβάντας . < / p>

  • Ενίσχυση του ήπατος:

 

  • Για ενίσχυση του ήπατος - δοκιμάστε ένα λάδι σώματος με έλαιο καρότου και προσθέστε λίγο έλαιο λεμόνι , ελίχρυσο και μπλε χαμομήλι

Επίσης επισκεφθείτε τη σελίδα μας Πως να χρησιμοποιείτε τα Αιθέρια Έλαια με Ασφάλεια για περισσότερες πληροφορίες


Safety considerations:


Οδηγίες ασφαλείας:


Οι Tisserand και Young αναφέρουν ότι το έλαιο καρότου μπορεί να επηρεάσει την κύηση και ως εκ τούτου αντενδείκνυται για εγκυμοσύνη και θηλασμό. Συνιστάται η ανάγνωση του πλήρους προφίλ Tisserand και Young για ασφαλή χρήση των αιθερίων ελαίων. [Robert Tisserand και Rodney Young, «Essential Oil Safety»(Second Edition. United Kingdom: Churchill Livingstone Elsevier, 2014), 233.]

 

Επίσης επισκεφθείτε τη σελίδα μας Πως να χρησιμοποιείτε τα Αιθέρια Έλαια με Ασφάλεια για περισσότερες πληροφορίες

 

Επιστημονικές έρευνες:

  • The antimicrobial activity of carrot seed oil

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4769755/

  • Formulation and evaluation of carrot seed oil-based cosmetic emulsions

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29737890

  • Antifungal Activity of the Carrot Seed Oil and its Major Sesquiterpene Compounds

 

https://www.researchgate.net/publication/234072455_Antifungal_Activity_of_the_Carrot_Seed_Oil_and_its_Major_Sesquiterpene_Compounds

Customer Reviews

Based on 1 review Write a review